Met dit kleine artikeltje zou ik jullie graag laten kennis maken met de ouderwerkgroep op school. Wij zijn een groep van een 15-tal ouders die samen met de schooldirecteur een 6-tal keer per jaar samenkomen. De OWG staat o.a. in voor de organisatie van de gezinsdropping en de kaas-en wijnavond. Daarnaast willen wij ook graag een aanspreekpunt zijn voor alle ouders die ideeën, opmerkingen, suggesties over activiteiten of over praktische zaken op school hebben. Uiteraard, kan je hiervoor ook terecht bij de directie of bij de leerkrachten zelf. Sommige ouders hebben vaak meer contact met andere ouders en hierin kan de OWG dan een perfecte rol als tussenpersoon spelen.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het soms wat druk is om alles in de persoonlijke planning in te passen, maar toch is het altijd de moeite om samen met andere ouders iets op te bouwen en tot een goed einde te brengen. De vergaderingen verlopen in een toffe sfeer waar iedereen de kans krijgt om zijn zegje te doen en waar de directeur (meestal als enige man van het gezelschap) alles in goede banen probeert te leiden.

We willen allemaal een beetje betrokken zijn bij het schoolleven van onze kids en daarom ook mijn beslissing om vorig jaar in de ouderwerkgroep te stappen.
Wil je ook actief deelnemen aan de vergaderingen of wil je eens een kijkje komen nemen tijdens een overlegavond? Aarzel dan niet en kom gerust langs. Er is zeker nog een plaatsje vrij!

Ontbreken op de foto van de kernwerkgroep: Petra, Liliane, Ilse, Ann, Tania en Yenka